En båtpleiebutikk laget av proffen!

Rask levering til hele Norge!

Alle tilbud gjelder kun på nett!

Test av bunnstoff til båt: Seajet, AF2, International VC17 og Soromap

Vi har testet bunnstoff til båt! Hvilken bør du velge? 

Etter mange års testing av bunnstoff ved utførte båtpleiejobber på våre kunders båter i Vindfangeren Båtservice AS, har vi funnet frem til våre favoritter blant til båten. Bunnstoff fra Seajet, AF2 Racing, International VC17 og Soromap til PVC står igjen som vinnerne, og under kan du lese mer om hver type, ferdig sortert etter type båt så det er lett å orientere seg. Siden vi mener disse variantene er de beste, er det også kun disse vi tilbyr i nettbutikken.


Bunnstoff til plast- og trebåter 

Seajet 033 Shogun

Seajet 033 Shogun er et selvpolerende bunnstoff av svært høy kvalitet og definitivt vår bestselger! Med sin utrolig gode beskyttelse mot groe og brede bruksområde til både tre- og plastbåter opptil hele 50 knop, er denne egnet for de fleste med unntak av de som skal ha hvitt bunnstoff - da er det Seajet 034 som skal brukes. 

Les mer om den og kjøp her

Seajet 034 Emperor

Seajet 034 Emperor er et selvpolerende bunnstoff av svært høy kvalitet, og vårt alternativ for Seajet 033 Shogun til de båtene som trenger hvitt bunnstoff eller har aluminiumsskrog. 

Forskjellen på Seajet 033 og Seajet 034 er hovedsaklig at sistnevnte ikke inneholder kobber og derfor beholder den hvite fargen som ikke er mulig å oppnå ved kobberinnblanding. Dette gjør den også egnet til aluminiumsbåter. Problemet i norsk saltvann er at kobberfritt bunnstoff dessverre ikke fungerer like godt mot groer, så vi anbefaler derfor kun denne dersom du absolutt må ha hvitt bunnstoff på båten eller har aluminiumsbåt da kobberet i annet bunnstoff ville reagert med metallet og skape galvanisk tæring.

Har du derimot en plast- eller trebåt som kan bruke farget bunnstoff, er det Seajet 033 Shogun som inneholder kobber som vil være det beste alternativet for deg.

Les mer om den og kjøp her

AF2 Racing

AF2 Racing er et delvis selvpolerende bunnstoff som er ideelt for seilbåter som ønsker lite motstand og derfor mye brukt blant regattaseilere. Men det er definitivt testvinneren også til plastbåter, men av det dyrere slaget. Siden det er et teflon/PTFE basert bunnstoff, fører det til liten friksjon og meget god glideevne gjennom vannet. 

Dette er et rimeligere alternativ til VC17 med bedre beskyttelse mot groer, og er enklere å påføre og vedlikeholde. Det er også det eneste bunnstoffet du kan påføre rett over VC17 uten å måtte slipe og prime på nytt.

Les mer om den og kjøp her

Bunnstoff til regatta seilbåter

AF2 Racing

Se teksten over under "plastbåter og trebåter" kategorien! 

Les mer om den og kjøp her

International VC-17

International VC-17m er et tynt bunnstoff som gir en svært tynn og fin overflate, noe som gjør den svært velegnet for regatta seilbåter. Dette er et litt mer komplisert bunnstoff å legge, da du må blande ut kobberinnholdet selv i boksen samt at det krever helst 3 strøk for å få en god beskyttelse mot groer. 

Fordelen er at den er hurtigtørkende så båten kan sjøsettes allerede samme dagen, og du skal beregne ca. 20 min bare mellom hvert strøk i tørketid. 

International VC-17m kan ikke legges oppå andre bunnstofftyper. Dersom du skal bytte til International VC-17m, må båten slipes ned til gelcoaten og primes på nytt med VC-tar primer. Vi selger ikke primeren i nettbutikken, så dette må alternativt kjøpes separat et annet sted. 

Alternativt til VC-17m, kan du om du ønsker å gå fra et selvpolerende- til et hard bunnstoff for regatta seilbåter heller kjøpe AF2 Racing. Denne krever ingen egen primer, og det holder at du sliper lett over gammelt bunnstoff før påføring.

Les mer om den og kjøp her

Bunnstoff til aluminiumsbåt

Seajet 034 Emperor

Se teksten høyere opp under "plastbåter og trebåter" kategorien! 

Les mer om den og kjøp her

Seajet 040 - Mer miljøvennlig!

Seajet 040 Shosha er et selvpolerende bunnstoff av svært høy kvalitet, og vårt alternativ for Seajet 033 til aluminiumsbåter som skal ha farget skrog. Trenger du hvitt bunnstoff til aluminiumsbåt, er det derimot Seajet 034 du skal kjøpe. 

Forskjellen på bestselgeren Seajet 033 og Seajet 040 er hovedsaklig at sistnevnte ikke inneholder kobber men er farget og derfor er den egnet til aluminiumsbåter som trenger farget skrog. Grunnen til at det ikke inneholder kobber er fordi kobber vil reagere med metallet på aluminiumsbåter og skape galvanisk tæring. Siden bunnstoffet er kobber/metallfritt vil det også være et mer miljøvennlig alternativ for deg som ønsker dette. 

Har du derimot en plast- eller trebåt som kan bruke farget bunnstoff, er det Seajet 033 Shogun som inneholder kobber som vil være det beste alternativet for deg.

Les mer om den og kjøp her

Bunnstoff til raske plastbåter over 50 knop

Seajet 036 Endurance

Seajet 036 Endurance er et hardt bunnstoff, og er vårt alternativ for raske motorbåter opptil 70 knop (vi mener den kan brukes opp til 100 knop, men dette er produsentens anbefaling). Den er for de som ønsker minst mulig friksjon i vannet og trenger et bunnstoff som tåler såpass høy fart uten å dette av. At bunnstoffet er hardt fremfor selvpolerende, gjør også at det ikke flaker av i vannet slik noe som gjør det noe mer miljøvennlig, selv om Seajet 036 inneholder et høyere innhold av kobber enn normalt. Kobberet gjør det uegnet for aluminiumsbåter da dette vil skape tæring. 

Har du derimot en plast- eller trebåt som går opptil 50 knop, vil den rimeligere bestselgeren Seajet 033 Shogun være det beste alternativet for deg.

Les mer om den og kjøp her

Soromap bunnstoff for PVC

Soromap Bunnstoff for gummibåter og rib er vårt alternativ for alle båter laget av gummi, hypalon, myk plast eller PVC. Dette anbefaler vi kun å bruke på gummien, mens på resten av skroget brukes vanlig bunnstoff: Enten Seajet 033 om båten går under 50 knop, eller Seajet 036 om båten går over 50 knop. Husk derfor å legge ved det ekstra bunnstoffet i handlekurven!

Siden Soromap bunnstoffet kun skal påføres på gummien, vil det holde med svært lite selv på større båter. På en 40 fots motorbåt vil det f.eks. normalt sett holde med en boks på 0,75l. 

Les mer om den og kjøp her

 

Alle komplette pakker

10% Av
Pris 270,00 kr
Salgspris 270,00 kr
Pris 300,00 kr
Enhetspris
per 
Alt tilbehøret du trenger for å stoffe båten! I denne pakken får du våre favorittprodukter til stoffing av båten! Les gjerne guiden "Slik stoffer du båten" for å se hvordan du bruker innholdet i ...
10% Av
Pris 1.043,00 kr
Salgspris 1.043,00 kr
Pris 1.160,00 kr
Enhetspris
per 
En vaskepakke til vårvasken! Få båten skinnende ren etter vinteropplag! Dette er vår unike pakkeløsning for å vaske båten din etter vinterlagring! Denne pakken inneholder en rekke spesialprodukt...
10% Av
Pris 975,00 kr
Salgspris 975,00 kr
Pris 1.089,00 kr
Enhetspris
per 
En vaskepakke til sommervasken! Behold glansen gjennom sesongen! Dette er vår unike pakkeløsning for å vaske båten din gjennom sesongen! Få 10% på produktene ved å kjøpe denne pakken fremfor hve...
Pris 517,00 kr
Salgspris 517,00 kr
Pris
Enhetspris
per 
Poleringspakken for deg som vil hurtigpolere en relativt blank båt! Har du en relativt blank båt fra før - eller kanskje til og med en splitter ny båt, er dette poleringspakken for deg! Easy Gloss...
Snart på nettlager
Pris Fra 699,00 kr
Salgspris Fra 699,00 kr
Pris
Enhetspris
per 
Fremtidens poleringsmiddel er her!  Rex One Step er endelig tilgjengelig i Norge! Dette er et banebrytende poleringsmiddel originalt fra verftindustrien, som endelig er tilgjengelig i forbrukerfor...
Pris Fra 1.509,00 kr
Salgspris Fra 1.509,00 kr
Pris
Enhetspris
per 
Poleringspakken for deg som har lett oksidert båt! Har du en lett oksidert båt, er dette poleringspakken for deg! Denne pakken inneholder Topfinish 2 er en fantastisk nanopolish, som gir deg en ut...
Vis alle
10% Av
Pris 718,00 kr
Salgspris 718,00 kr
Pris 798,00 kr
Enhetspris
per 
Rens og få tilbake glansen på skai og vinyl puter! Gjør skai og vinyl ombord i båten din som ny igjen med med Matt Chem Supclean og Matt Chem Lustral! Matt Chem Supclean er steg 1 i behandlinge...